Skip to main content - Skip to contact information

Cafeteria Refresh

Cafeteria Image

Status: COMPLETE

Project Vision

 

The intent of this project was to give the Cafeteria a "face lift". As a central hub for the VIU community, the Cafeteria plays a vital role in interaction & relationships among Students, Faculty, Staff and guests on campus. The Cafeteria was visioned as a place of life & vibrancy: to provide a comfortable, dynamic enviornment for events of all types as well as a place of informal gathering for the day-to-day life of the campus community.

Project Scope

This project was comprised of a complete interior design based on a modern concept of the needs & desires of this central, social space. The seating area, servery, washrooms, and access to the Discovery Room all received a refinishing of wall, ceiling and millwork finishes. Cafeteria table surfaces were updated, and a new signage concept was designed & installed throughout.

Existing light fixtures were replaced with new, energy-efficient models as part of VIU's Energy Management initiative; improvements were also made to electrical & data systems (for events such as the Festival of Trees). Lastly, new recycling units were installed as part of a pilot project for an improved recycling program on the Nanaimo Campus.

Before & After photographs Coming soon
 

Last Updated 29-Sep-2009